09 april 2011

Fail!

Vi försökte gå och se Sucker Punch igår, men det blev fail på det. I kön in till salongen fick vi veta att filmen var skadad (tydligen inte så mycket, men tillräckligt för att folk på den tidiga föreställningen klagat). Vi beslutade oss för att inte chansa på vi inte skulle irritera oss på det under filmen, så vi fick pengarna tillbaka plus varsin fribiljett till valfri film istället. Sucker Punch får vänta till nästa vecka när de förhoppningsvis fått in en ny kopia.

Istället hyrde vi några episka filmer: Tales of the Ancient Empire (Kevin Sorbo!) och Arctic Blast, plus Unstoppable som inte verkar vara så episkt usel utan bara som en standard Denzel Washington-film. Det var nämligen den enda vi inte såg igår. De två första var, i nämnd ordning, underbart cheesy samt "veckans amerikanska tv-film" (förutom att den utspelade sig på Tasmanien, av alla ställen).

08 april 2011

Ibland undrar man hur det står till

Med folks intelligensnivå alltså. Har haft oturen att stöta på bottenskrapet i begåvningsreserven när jag sålde en dvd-box på Bokbörsen för ett tag sen.

1. Gubbfan (jo, för naturligtvis är det en åtminstone medelålders man som knappt hört talas om internet - hur han lyckades beställa nånting på Bokbörsen förstår jag inte) börjar med att ringa mig för att kontrollera att det är rätt telefonnummer, för det behöver han tydligen skriva ner på inbetalningsblanketten(!) när han ska betala boxen.
2. Några dagar senare mailar(!) han för att klaga på att disc 2 av 4 är defekt, och att disc 4 saknar svensk text. Mäkta upprörd över att jag underlåtit att nämna detta i annonsen (jo, för självklart skulle jag sälja nånting som jag vet inte fungerar). Jag beklagar och skickar med min adress så att han kan skicka tillbaks boxen. Ber i samma veva om hans kontonummer så att jag kan föra tillbaks pengar.
3. Boxen dyker upp, ytterligare några dagar senare. Nån dag innan fick jag svar på mitt mail och gubbfan har skickat kontonummer MEN INGET CLEARINGNUMMER! Gah! Mailar för att påpeka detta.
4. Vad är detta? Skyddsfodralet i plast som själva boxen ligger i saknas. Mailar för att påpeka detta.
5. Jag kollar igenom disc 2 - inget som helst fel på den, varken repor eller andra synliga fel (den hade aldrig blivit spelad tidigare utan var brand new) och jag kan se den utan problem i vår blue ray-spelare. Problemet sitter uppenbarligen i hans dvd-spelare. Att disc 4 saknar svensk text upptäcker jag är pga att det är en skiva med lullull, dvs. commentaries, behind the scenes och annat som aldrig brukar komma textat. Mailar för att påpeka detta.
6. Får idag, fem dagar efter första och tre dagar efter sista mailet, svar från gubbfan som hävdar att han minsann inte fått med nåt skyddsfodral och surt frågar om han nu kan känna sig blåst på sin pengar eftersom han inte skickat tillbaks det där skyddfodralet som han alltså envisas med att han inte fått. (Gick det upp i rök på vägen, eller?)
7. Jag mailar ett grinigt svar om att det snarare är jag som kan känna mig blåst eftersom jag fått tillbaks boxen i ej komplett skick vilket kommer göra den svårare att sälja, men att jag av mitt hjärtas godhet ändå kommer att ersätta honom för köpet (något som jag egentligen inte vill eftersom han har skickat tillbaks en perfekt fungerande vara... men jag är inte så jättesugen på en stor konflikt). Påpekar också att det hör till god ton att kolla sin mail ibland om man är mitt uppe i en pågående transaktion.
8. Gubbfan har iallafall skickat med clearingnumret. Men nej! När jag försöker föra över pengar till honom visar det sig att clearingnumret är felaktigt. Det fattas en siffra. Mailar för att påpeka detta, i ohyfsad fetstil, för nu får det faktiskt vara nog.
9. Lackar ur helt och spärrar gubbfan från att nånsin handla från mig igen på Bokbörsen. Skriver en utförlig förklaring på varför till Bokbörsens administratörer, har jag tur så spärras han helt och hållet från att handla där. Det kan han gott ha.
10. Undrar hur jag ska göra med den där förbannade dvd-boxen. Antingen lägger jag ut den igen på Bokbörsen med meddelandet om att den saknar skyddsomslag, eller så skänker jag den till Kupan. Jag vet inte.

01 april 2011

Ze loot!

Böcker, choklad (jag tror att det är safe att säga att jag inte behöver köpa choklad på ett tag...) nagellack, hudkräm, en torka håret-grej (microfiberturban - ska tydligen vara skonsamt för håret och ändå torka det snabbt), ett bokmonster (virkat bokmärke), minttabletter i en nintendoask, en knapp (I reject your reality and substitute my own) och ett extraliv. Dessutom en kabinväska som jag inte fått än men den kommer.

*Uppdatering* Hoppsan! Jag glömde: Örnnästet och Pale Rider, två gamla hederliga Clintan-filmer. Jag hade redan sorterat in dem i filmhyllan så de kom inte med på bilden.