For future reference:
Rotsakssoppa med ingefära, sambal och citron, x antal portioner. Kanske 6-7.
1 rätt stor palsternacka
2 rätt stora potatisar
1 lagom stor morot
omkring ½ purjolök
1 liten gul lök
1 bit ingefära (stor som min tumme, ungefär...)
3 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
ca 1 dl creme fraiche
salt, citronpeppar, sambal badjak, pressad citron
Skala och tärna rotsakerna i lagom stora bitar - ju större bitar desto längre koktid. Hacka purjolöken och löken, skala och skiva ingefäran. Fräs allt i smör och olja några minuter. Häll på vatten & buljongtärningar, koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka. Mixa med stavmixer (eller ännu hellre i en mixer, men vi har ingen sån), ställ tillbaks på plattan och vispa ner creme fraiche, smaksätt med citronpeppar, salt, sambal badjak (en rågad tesked, eller så) och pressad citron efter smak. Låt småsjuda i några minuter medan du dukar bordet och skär upp bröd att äta till.
Gott.
Nu ska jag gå och äta pumpkin pie. Cheerio! =)
Detoxen hjälper
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar