17 maj 2009

Argh!

Vill flytta! Av följande anledningar:
  • Vår tvättstuga suger. Maskinerna tuggar sönder kläderna och torkskåpen torkar inte torrt (och just nu är även en av torktumlarna trasig - men inte helt trasig, så att man vet det redan när man slår på den, nej, den kan gå i godan ro i ett par timmar och när man ska hämta tvätten så är den fortfarande blöt för det är ingen värme i tumlaren), trådvagnarna är trasiga och folk använder borden i tvättstugan när det är fest och skiter i att ställa tillbaks dem - och om de ställer tillbaks dem så är de kladdiga av öl.
  • Våra grannar (i två av lägenheterna på bottenvåningen) lever sina liv framför öppna dörrar - bokstavligen - samt ute på gården precis utanför porten där de häckar varje dag, grillar så att det ryker in (tur att vi bor på tredje våningen) och lyssnar på musik. För ett par veckor sedan tog de ut tv:n på gården och såg på nån form av sport på hög volym samtidigt som de grillade. Varmt som det var så var vi tvungna att ha balkongdörren öppen för att inte avlida, och var alltså tvingade att lyssna på fotboll(?) hela dagarna.
  • Ja, och så det vanliga - lägenheten är för liten och jävligt sliten.Det finns till exempel inte plats för en diskmaskin, och sov- och arbetsrummet är så trånga att man knappt kan dammsuga för man slår i nånting hela tiden.
Men eftersom vi inte är kapitalistsvin utan arbetslösa samhällsonyttor så har vi inte råd med en större lägenhet. Här ingår dessutom elen i hyran så vi kan nog inte hitta ett billigare boende.

6 kommentarer:

Fia sa...

Däremot kanske ni kan hitta ett boende som är någorlunda lika billigt men mer avskärmat?

Martina sa...

Inte på Porsön, och inte för en trea... och vi kan inte ha en tvåa.

Fia sa...

Då har ni nog inte så mycket alternativ annat än att försöka ignorera era uppseendeväckande granner...

eco chic sa...

Nedrans, vad jobbigt. Helt plötsligt ser jag min lägenhet med nya ögon och blir än mer positiv!

Mor sa...

Jag vet en här på S som är intresserad av att hyra ut sin 2½ för 3900 på lite obestämd tid (hunden har blivit så gammal och klarar inte trappor) som behöver någon som hon kan lita på. Det kommer att bli en inbytes på 2900 på samma gata efter att vovven gått till himlen.. (Bisarrt - jag vet)

Martina sa...

Mja, nä, vi vill nog bo på Porsön... eller jag skulle kunna tänka mig Svartöstan, men det känns onödigt att flytta om vi inte får en lägenhet som vi verkligen vill ha.