28 juli 2010

Vegovecka, måndag

Citron- och vitlöksdoftande pasta, 4-6 port.

500 g fullkornspasta, t. ex. skruvar eller fjärilar
3 dl matlagningsgrädde
200 g riven ost, mozzarella
rivet skal och saft av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1 krm svartpeppar
1 tsk salt

Koka pastan. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i osten och rör om på svag värme tills den har smält. Ta kastrullen av värmen och blanda i resten av ingredienserna. Blanda såsen med den varma pastan.

Omdöme: gott, men det blev för beskt (måste ha kommit med av det vita på citronen när D rev skalet). Lite för lite "såsigt", och det var nåt som saknades - kikärtor, tyckte jag, bacon, tyckte D... Jag rörde ner kikärtor när jag åt det till lunch dagen efter, samt saltade lite extra, och då blev det jättegott.

Ingen bild. Jag glömde bort och dessutom var det inte så väldigt fotogeniskt.

Inga kommentarer: