28 juli 2010

Vegovecka, onsdag

Quornfärsgryta med kikärtor, 4 port.

400 g quornfärs
1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
1 purjolök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar kikärtor à ca 400 g
2 dl crème fraiche paprika&chili eller mexican chili

Skala och hacka vitlöken. Dela broccolin i mindre bitar. Grovstrimla purjolöken. Stek färsen i smör i en stekpanna. Salta och lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta. Tillsätt broccoli, purjolök, krossade tomater och smulad buljongtärning. Skölj kikärtorna i kallt vatten och rör ner dem i grytan. Låt allt koka 3-4 min. Rör ner hälften av crème fraiche. Servera grytan med en sallad och resten av crème fraichen.

Omdöme: Helt ok, men inte min favorit av de tre rätterna hittills denna vecka. D tyckte dock att det här var godast. En påse quornfärs innehåller 300 g, så vi nöjde oss med det och det är 500 g tomatkross i en tetra så det blev alltså mer tomat och mindre färs, men det känns som att det inte spelade så stor roll. Det hade kunnat vara mer grönsaksbuljong i, och mer kryddor ö.h.t. Det är ett av problemen med vegetarisk mat, ofta är det dåligt kryddat och speciellt dåligt saltat (kött är ju ofta saltare än vegoprodukter).

Vi åt det med strimlad vitkål och slantade morötter samt en vinägrett, det blev alldeles lagom med knaprighet för att väga upp den inte så knapriga grytan. Jo, och det blev sex portioner, inte fyra.

Inga kommentarer: