Cannelloni med gröna ärtor och soltorkad tomat, 4 port.
250 g frysta små gröna ärter
1 ask ricotta (250 g)
50 g finhackade soltorkade tomater
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor (ca 7 x 12 cm)
1 msk olivolja
1 ½ dl hett vatten
50 g valnötter, grovhackade
2–3 msk salladslök, finstrimlad
Sätt ugnen på 225 grader. Tina ärterna. Mixa dem snabbt med ricotta och soltorkade tomater i matberedare till en någorlunda slät konsistens. Salta och peppra.
Fördela fyllningen längs med lasagneplattornas kortsida och rulla försiktigt ihop till rullar. Lägg över i en lätt oljad ugnssäker form och häll över 1 ½ dl hett vatten. Täck formen med folie och se till att den är absolut tät. Grädda i ugnen 15 min.
Grovhacka valnötterna. Ansa och finstrimla salladslöken. Arrangera cannellonin på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Mal över svartpeppar och strö på flingsalt. Strössla över valnötter och salladslök.
1 kommentar:
Verkar både smidigt och gott, den får vi testa här hemma nästa måndag. Nu i måndags åt vi lövbiff och för det straffade klimatgudarna oss genast med en intensiv magsjuka.
Skicka en kommentar