22 februari 2010

Cannelloni med gröna ärtor och soltorkad tomat

Dagens vego höll på att gå i stöpet när sambon inte fick igång matberedaren för att mixa fyllningen till cannellonin. Till slut gick den igång iallafall, och det här var det vi åt:

Cannelloni med gröna ärtor och soltorkad tomat, 4 port.

250 g frysta små gröna ärter
1 ask ricotta (250 g)
50 g finhackade soltorkade tomater
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor (ca 7 x 12 cm)
1 msk olivolja
1 ½ dl hett vatten
50 g valnötter, grovhackade
2–3 msk salladslök, finstrimlad

Sätt ugnen på 225 grader. Tina ärterna. Mixa dem snabbt med ricotta och soltorkade tomater i matberedare till en någorlunda slät konsistens. Salta och peppra.

Fördela fyllningen längs med lasagneplattornas kortsida och rulla försiktigt ihop till rullar. Lägg över i en lätt oljad ugnssäker form och häll över 1 ½ dl hett vatten. Täck formen med folie och se till att den är absolut tät. Grädda i ugnen 15 min.

Grovhacka valnötterna. Ansa och finstrimla salladslöken. Arrangera cannellonin på tallrikar. Ringla över lite olivolja. Mal över svartpeppar och strö på flingsalt. Strössla över valnötter och salladslök.

Eftersom det inte fanns ricotta i affären så blev det philadelphiaost, och salladslöken blev utbytt till finhackad purjolök. Och så åt vi lite körsbärstomater på sidan om. Gott och väldigt fint upplagt, tyvärr glömde jag att fota... I ursprungsreceptet skulle det vara parmaskinka till, men än så länge är grisar inte vegetariska så det skippade vi.

1 kommentar:

Jonna sa...

Verkar både smidigt och gott, den får vi testa här hemma nästa måndag. Nu i måndags åt vi lövbiff och för det straffade klimatgudarna oss genast med en intensiv magsjuka.