02 mars 2010

Moppelsoppa

Gårdagens vego blev nästan-vego: moppelsoppa* serverad hos S&A efter ett recept i senaste Buffé. Moppelsoppa, som det numera heter officiellt, är alltså morots- och äppelsoppa med timjankrutonger. Det nästan-vegetariska är kycklingfonden, men det blir säkert precis lika bra med grönsaksfond. Rekommenderas, men ta med fördel rätt mycket mer vitlök än receptet anger.

Min lunch blev iallafall helvego och väldigt god: Familjen Dafgårds grönsaksbiffar med bulgur, marinerade kidneybönor, keso och körsbärstomater.

Idag tänkte jag baka bröd. Jag ska strax gå ut i köket och gräva fram alla mjölsorter, fröer och andra brödingredienser vi har hemma för att se vad det kan bli av det hela.

*Ni vet, från Gnuttarna: man äter ett äpple och en morot och så blandas det i magen och blir moppelsallad.

Inga kommentarer: