10 april 2008

Min pedagogiska grundsyn

Imorgon ska jag lämna in ett paper där jag ska beskriva min pedagogiska grundsyn, med avstamp i diverse pedagogiska teorier som florerat de senaste 300 åren. Hm. Jag skulle nog bli en usel lärare enligt dagens standard (när "fritt lärande", "arbeta med det du känner för" etc. är så poppis), för min pedagogiska grundsyn är som följer: Sitt ner, håll käft, ta av mössan och lyssna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är definitionen av en bra lärare. Glöm inte bort att de ska tilltala dig med titel plus efternamn.

Chic Fatale sa...

Jag ger dig tips i form av två namn; John Dewey som sa "Learning by doing" och William Kilpatrick som sa "Learning by living"... Nu är citatet något förkortade, men summa sumarum är typ det. Dessa två sägs vara reformpedagoger och influenser till dagens pedagogiska system... =)

Fia sa...

Bibliothekarin Rasch? Låter litet coolt faktiskt. =) För övrigt gillar jag din pedagogiska grundsyn!

Anonym sa...

Frasen "Min pedagogiska grundsyn" ger 234 träffar på google... Jag har för mig att vi skrev nåt sånt kortfattat när jag läste en kurs i pedagogik som doktorand. (Ja, jag har läst hela 2p pedagogik.)

Du måste börja varje lektion med att skrika "ACHTUNG!!!!!" för att avsluta med ett högljutt "SCHNELL, SCHNELL, RAUS, RAUS!!!". När du är på väg till klassrummet kan du vråla "PASS AUF!!!" varpå eleverna ställer upp sig i längdordning i en snörrät rad utanför.

Martina sa...

Nu är det ju så att jag inte ska vara lärare, men även bibliotekarier behöver ju ett visst mått av pedagogik eftersom de jobbar mycket med användarundervisning. =)

Anonym sa...

Ah, och eftersom man inte ska skrika "RAUS!!!" i bibliotek (väl?) så får du göra något annat. En lång piska kanske?

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack