22 december 2009

Julmat "i sista minuten"

...i Tastelines tappning. Jag förstår att folk får nervsammanbrott av julstress när snabbtipsen(!) ser ut som följer:

"Snabb kryddsill:

Häll upp en burk färdig löksill i en vacker kruka. Strö över några hela nejlikor, hela kryddpepparkorn, lagerblad, skivad rödlök och morötter. Den sista dekorationen med grönsaker och kryddor ger en hemlagad känsla."

Eh... eller ställ fram den färdigköpta sillburken på bordet? Om man nu verkligen vill så kan man linda lite presentsnöre om burken, men det är överkurs.

Eller kanske:

"Krydda din egen senap:

Smaksätt en köpt söt senap med honung, cognac, ingefära eller lite rivet apelsinskal. Enkelt att röra ihop innan gästerna kommer."

Vad är det för fel på Slotts skånska senap? Glasburken är ju riktigt fin till och med. Bara att slänga fram på bordet. Duka med papperstallrikar och plastglas när du ändå håller på, så slipper du disken. Med julmönstrade servetter (från Dollarstore förstås) och några tända ljus löser sig allt.

Jag lovar, ingen kommer stabba dig med en glorifierad pointy-stick bara för att sillen inte ser hemgjord ut. Lugn. Andas.

Inga kommentarer: