03 december 2009

Pepparkaksskorpor

Idag har jag bakat! Jag hittade ett skorprecept som jag bara var tvungen att pröva. (Särskilt när jag insåg att jag faktiskt hade ALLTING hemma, hur ofta händer det? När det är fler än, tja, tre ingredienser?)

Skorpor och skorpor, förresten, vissa skulle nog kalla dem biscotti men receptets ägare kallar dem skorpor, och vem är jag att säga emot?

Här hittar ni receptet! Det är mycket enkelt, även fast det är en del ingredienser (de flesta är ju faktiskt kryddor, och sen är det bara smör, ägg och mjöl i princip) och går snabbt att baka om man inte räknar med tiden det tar att torka skorporna. Och jo, man måste nästan ha en hushållvåg.

Jag vill också påpeka att man måste inte skålla och skala mandlarna. Det iddes jag inte göra och det blev bra ändå. (Det enda jag kan tänka mig är att det kanske ser lite snyggare ut med skållade mandlar.)

4 kommentarer:

Minellie sa...

Låter mumsigt värre =)
Jag ska precis börja kavla vanliga kryddpepparkakor och slänga ihop en lussedeg, kanske blir en omgång skorpor också...

Martina sa...

Jag fick lite blodad tand nu på biscotti, har börjat leta en massa recept och funderar starkt på saffransbiscotti nästa gång.

Annika sa...

Hej! Kul att baket gick bra, och att du gillade "mina" skorpor. Skillanden mellan svenska skorpor ich italienska biscotti är, så vitt jag förstått, att biscotti inte innehåller smör eller annat fett.

Martina sa...

Aha, då förstår jag - fast jag har hittat flera "biscotti"-recept som kallas för biscotti men alltså är skorpor egentligen, för de innehåller smör.