Dukningen på nyårsaftonen (i BC igen).
T.v. Fia fixar håret (inte nu längre, men precis innan bilden togs). T.h. Fia poserar.
Självporträtt.
Karin byter skor.
Dukningen är numera mindre snygg.
Samma här. Det här är nog efter huvudrätten.
E och G är glada. Detta är efter efterrätten och en del har tittat ganska djupt i glaset...
Förrätt: Skagentoast med räkor och svart stenbitsrom.
Huvudrätt: Tjälknöl på älg med potatiskaka, rödvinssås och sallad.
Efterrätt: Citronfluff med apelsin och mandelfras.
T.v. Fia fixar håret (inte nu längre, men precis innan bilden togs). T.h. Fia poserar.
Självporträtt.
Karin byter skor.
Dukningen är numera mindre snygg.
Samma här. Det här är nog efter huvudrätten.
E och G är glada. Detta är efter efterrätten och en del har tittat ganska djupt i glaset...
Och menyn då? Jo, den var så här:
Förrätt: Skagentoast med räkor och svart stenbitsrom.
Huvudrätt: Tjälknöl på älg med potatiskaka, rödvinssås och sallad.
Efterrätt: Citronfluff med apelsin och mandelfras.
Fantastiskt gott, receptet kommer från Tasteline och lyder som följer:
Citronfluff med apelsinklyftor och mandelfras, 4 port.
1 dl mandelspån
1 dl havregryn
2 msk smör
2 msk socker
2 dl vispgrädde
4 msk lemon curd
2 apelsiner
Stek mandelspån, havregryn, smör och socker i en stekpanna. Det ska bli gyllenbrunt. Lägg hälften av mandelfraset i botten på fyra serveringsglas. Skala och filéa apelsinerna och lägg dem i skålarna. Vispa grädden och lemon curden med vispen på mixerstaven eller med vispen monterad på din köksmaskin. Portionera ut i skålarna. Toppa med resten av mandelfraset.
Servera direkt eller låt stå en stund i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar